Ιδιαίτερα πετυχημένη η Διημερίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξη Πηλίου

English Language
Αρχική Σελίδα
Σκοπός του Ινστιτούτου
Προγράμματα
Δελτίο Τύπου
Τουρισμός
Διαμονή
Φαγητό και Ποτό
Γενικές Πληροφορίες
Πολιτισμός
Παραλίες
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Εναλλακτικές Διακοπές
Χρήσιμες Πληροφορίες
Δήμοι Πηλίου
Κατάλογος
Εκδηλώσεις
Σεμινάρια
Επικοινωνία
Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Cookie


Ιδιαίτερα πετυχημένη η Διημερίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξη Πηλίου

Για την «Πράσινη Ανάπτυξη και τον Τουρισμό»

Ανακοινώθηκε η έκδοση ενημερωτικού οδηγού για τους δήμους και τις Κοινότητες του Πηλίου

ΛΕζ.. 1η Το πάνελ των βασικών ομιλητών

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η διημερίδα για την «Πράσινη Ανάπτυξη και τον Τουρισμό» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Δήμο Αργαλαστής, το Δήμο Μηλεών, το Δήμο Σηπιάδος και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία πλήθος κόσμου, στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» (Κ.Ε.Γ.Ε.) και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σηπιάδος Σταμάτης Βακούλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σηπιάδος Δημήτρης Ζήσης, οι αντιδήμαρχοι Σηπιάδος Νίκος Μάμας και Παν. Παναγιώτου, η αντιδήμαρχος Αργαλαστής Φωτεινή Επιφανίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μηλεών Δημ. Αναγνώστου και Βλάσης Τσιμπανογιάννης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Αναγνώστου, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης, ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Μαγνησίας και πρόεδρος της ΚΕΚΑΝΕΜ Παντ. Μαστρογιάννης, ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Θεσσαλίας Γιάννης Αθανασάκης και ο κ. Αλέκος Φιλιππίδης ο οποίος δώρισε ένα αυτοκίνητο για την εθελοντική ομάδα Αργαλαστής.

Μηνύματα απέστειλαν, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος εκφράζοντας τα συγχαρητήρια και την υποστήριξή του για την εκδήλωση, η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση ευχόμενη καλή επιτυχία, ο υφυπ. Υποδομών Γ. Μαγκριώτης συγχαίροντας για την πρωτοβουλία, η Υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου τονίζοντας την ανάγκη για νέο πρότυπο ανάπτυξης, ο Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης κρίνοντας ότι η διημερίδα αποτελεί το κατάλληλο βήμα για την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κ. Καρτάλης συγχαίροντας τους διοργανωτές και ο δήμαρχος Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτης αποστέλλοντας τις καλύτερες ευχές.

Η Διημερίδα

Στόχος της διημερίδας που διοργανώθηκε, ήταν η ενημέρωση όσων ασχολούνται με τα τουριστικά επαγγέλματα και επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις τους μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, έχοντας υπόψη το δίπτυχο «Πράσινη Ανάπτυξη και Τουρισμός».
Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, έγιναν χαιρετισμοί και ομιλίες από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, των συμμετεχόντων και άλλων ειδικών επιστημόνων, ενώ παράλληλα λειτούργησε έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Το Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι λειτούργησε ξεχωριστά η έκθεση , με παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες και ανταλλαγή απόψεων με τους εκθέτες στο χώρο της εκδήλωσης, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκε μικρή δεξίωση στους παρευρισκομένους.

Οι ομιλητές

To πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα , με καλωσόρισμα του Προέδρου του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιου Παπαϊωάννου, χαιρετισμούς του Δημάρχου Σηπιάδος Σταμάτη Βακούλα και της Αντιδημάρχου Αργαλαστής Φωτεινής Επιφανίου.

Το λόγο έλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης Πρύτανης του Παν/μίου Θεσσαλίας αναπτύσσοντας το θέμα '' Τουρισμός στο Πήλιο'', ενώ ο πατήρ Αλέξιος Αλεξόπουλος ως εκπρόσωπος Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος αναφέρθηκε στο «Θρησκευτικό Τουρισμό στο Πήλιο».
Ακολούθως, ο κ. Χρήστος Γουσουτίδης, Αντιστράτηγος ε.α. , Νομαρχιακός Σύμβουλος ΝΑΜ αναφέρθηκε στο θέμα «Προστασία Περιβάλλοντος του Πηλίου και αστυνόμευσή του», ενώ ο κ. Νικόλαος Ψαρράς, Μελετητής συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, ανέπτυξε το θέμα «Εφαρμογές Γεωθερμικών Συστημάτων στον Τουριστικό κλάδο».

Ο κ. Δημήτρης Μαλαμούλης Μηχανολόγος - Μηχανικός ,Αντ/δρος του ΣΠΕΦ μίλησε για τα «Φωτοβολταϊκά –και την ελληνική εμπειρία αλλά και τη Διεθνή πρακτική», ενώ ο κ. Στέφανος Ξηροφώτος Οικονομολόγος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ» (ως εκπρόσωπος της εταιρείας Γελασάκης - Ξηροφώτος Ο.Ε).

Η κ. Γεωργία Ζούνη Υποψ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιά μίλησε για το «το σύγχρονο Marketing προορισμών. Ένα σύγχρονο βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης» , ενώ ο κ. Τάσος Γούσιος, Σύμβουλος Marketing & Επικοινωνίας ανέφερε το θέμα « Ολοκληρωμένη επικοινωνία Marketing οφέλη για Ξενοδοχεία και Καταλύματα». Το Σάββατο από τις 10 το πρωΐ, μέχρι τη μία το μεσημέρι,  λειτούργησε η έκθεση.

Οι χορηγοί

Mέγας Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το NOODLE BAR, ενώ στην έκθεση συμμετείχαν με εκθέματα οι εταιρείες : YALCO - Σωκράτης Δ. Κωνσταντίνου και Υιος Α.Ε, Εταιρεία Φωτοβολταϊκών Συστημάτων ΜΑΛΑΜΟΥΛΗΣ και ΣΙΑ ΟΕ, Γιαγγουδάκης Δημήτρης, Πέτρες Συκκής, Αναψυκτικά, Χυμοί  ΕΨΑ
ΑCRILAN SPA - μίνι πισίνες, επαγγελματικές μπανιέρες, σάουνες ,Χαμάμ,
ΑLPHA MARKETING - Σύμβουλοι επιχειρήσεων, PANDA SPORTS - Συνθετικοί χλοοτάπητες, ΑΙD ENGINEERING – συστήματα γεωθερμίας,
ΛΙΑΝΑ FLOWERS A.Ε – Τεχνικά φυτά και λουλούδια, ΓΕΛΕΣΑΚΗΣ - ΞΗΡΟΦΩΤΟΣ Ο.Ε  - Σύμβουλοι επιχειρήσεων, BARRETTI CAFE - Espresso, Cafe & Cafe Supplies, JEROTECH EUROPE - πατώματα '' Laminate', JEROTECH HELLAS - ανακαινίσεις & ιδέες '' Οικίας Διαβίωσης'', Σουλιώτης ELECTROLUX - εξοπλισμοί ξενοδοχείων, AGROARTISTICO-GREEN PRAND CONSULTING, σύμβουλοι πρασίνου, STEP - Επαγγελματικά ταπέτα με λογότυπο, Τριανταφυλλιές ΑΒΡΑΜΗ, DETOUR - εταιρεία τουριστικού marketing και στρατηγικής, ΒΕΚΚΟΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ –εισαγωγή και εμπορία ειδών κήπου – κάδοι κομποστοποίησης.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν: ΕΡΑ - Ραδιοφωνικός Σταθμός Βόλου, Καθημερινή Εφημερίδα «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», ΑSTRA TV, TRT  TV, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ '' ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ '' και MyPR -  εταιρεία δημοσίων σχέσεων

Τουριστικός Οδηγός

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου, ανακοίνωσε ότι στις προθέσεις του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, είναι η άμεση έκδοση ενός έντυπου ενημερωτικού οδηγού που θα αφορά στους δήμους και τις Κοινότητες του Πηλίου , αλλά και των επαγγελματιών που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτόν.

Ο οδηγός βάσει του αρχικού σχεδιαγράμματος, θα έχει γενικό ενημερωτικό χαρακτήρα με σύντομες αναφορές στο παρελθόν, παρόν αλλά και το μέλλον του κάθε ΟΤΑ , κυρίως για μια σωστή και κωδικοποιημένη παρουσία στα χέρια των δημοτών, των τουριστών και γενικότερα των επισκεπτών.

Ενδεικτικά όπως ανέφερε, θα περιέχονται: η ιστορία δήμων και Κοινοτήτων,  σημεία αναφοράς του Δήμου, χρηστικά στοιχεία (υπηρεσίες, τηλέφωνα κ.λ.π.) και άλλα δεδομένα που θα αφορούν σε Σχολεία, Εκκλησίες, παραλίες , Μουσεία, Σύλλογοι, κ.λ.π.
Ο οδηγός θα αναρτηθεί και στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.pilio.tv, στο www.pilio.net  και στο www.peliononline.gr για την ενημέρωση των επισκεπτών που προέρχονται και από περιοχές εκτός της Μαγνησίας.

Ιδιαίτερα πετυχημένη η Διημερίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξη Πηλίου

Ιδιαίτερα πετυχημένη η Διημερίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξη Πηλίου


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
Πήλιο - Μαγνησία - Θεσσαλία
Κιν: ( + 30 ) 6932 222440
Fax: ( + 30 ) 24230 54330
Email: pilioins@otenet.gr
© 2006-2018 - The Pelion Institute


eXTReMe Tracker