Αποστολή των «Νηστικών Πρακτόρων» στο Πήλιο

English Language
Αρχική Σελίδα
Σκοπός του Ινστιτούτου
Προγράμματα
Δελτίο Τύπου
Τουρισμός
Διαμονή
Φαγητό και Ποτό
Γενικές Πληροφορίες
Πολιτισμός
Παραλίες
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Εναλλακτικές Διακοπές
Χρήσιμες Πληροφορίες
Δήμοι Πηλίου
Κατάλογος
Εκδηλώσεις
Σεμινάρια
Επικοινωνία
Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Cookie


Αποστολή των «Νηστικών Πρακτόρων» στο Πήλιο
Φιλοξενία τους, από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

Με κυνήγι τρούφας, ιππασία, βράσιμο τσίπουρου και παραδοσιακές συνταγές του Πηλίου θα ασχοληθούν οι … «Νηστικοί πράκτορες» του «STAR Channel» στην επίσκεψή τους σε διάφορα σημεία του «Βουνού των Κενταύρων», από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια εκπομπή μαγειρικής, διατροφής και ταξιδίων που παρουσιάζουν καθημερινά 10-11 το πρωΐ ο Θανάσης Πάτρας και η Ντίνα Νικολάου οι οποίοι για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, θα βρεθούν στους δήμους Αργαλαστής, Μηλεών , Σηπιάδος και Αφετών.

Το πρόγραμμα για τη Μαγνησία αφορά: Κυνήγι τρούφας με σκυλιά καθώς και δύο συνταγές με τρούφες μαγειρεμένες σε εξωτερικό χώρο.
Ιππασία στην Αργαλαστή, και παρουσία του Συνεταιρισμού με τα παραδοσιακά γλυκά στα Καλά Νερά και το γλυκό φιρίκι της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Μηλεών.

Επίσης στα Ποτιστικά θα παρουσιαστεί μια συνταγή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ενώ σε ταβέρνα στην Αργαλαστή οι συντελεστές θα δοκιμάσουν το… παραδοσιακό σπεντζοφάι.

Στην Ξυνόβρυση θα παρασκευάσουν πίτα σε φούρνο με ξύλα, ενώ ψαράς στο Κάλαμο Αργαλαστής θα τηγανίσει ψάρια μέσα στο καΐκι, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα, την τεχνική του ψαρέματος με δίχτυ.

Οι συντελεστές της εκπομπής θα επισκεφθούν παραδοσιακό ελαιοτριβείο στην Αργαλαστή προκειμένου να δουν το «πάτημα» της ελιάς.
Μετά, θα γίνει βράσιμο τσίπουρου, αλλά και παρουσίαση του παλιού- παραδοσιακού φούρνου στο Λαύκο και μαγείρεμα του παραδοσιακού πελτέ της …μαμάς…

Επίσης σε ταβέρνα της Συκής θα μαγειρευτούν διάφορα Πηλιορείτκα φαγητά.

Η εκπομπή

«Τα πρωϊνά στις 10 και για μια ώρα η «μαγειρική θεωρία» βρίσκει εύφορο (με όλες τις έννοιες) έδαφος για να γίνει πράξη!
Υπεύθυνοι δύο «νηστικοί πράκτορες» που έρχονται με τις βαλίτσες τους γεμάτες μαγειρικά τερτίπια.

Η chef Ντίνα Νικολάου ακολουθεί το δρόμο της παράδοσης, κόβει δρόμο από μοντέρνα μονοπάτια, συναντά το Θανάση Πάτρα μέσα σε μια κατάσταση δημιουργικής ευφορίας και κάνοντας στάσεις σε όλη την Ελλάδα, μαζεύουν στο καλάθι τους τοπικά μαγειρικά μυστικά και εικόνες και τα κουβαλούν μαζί τους στο πλατό!

Εκεί μέσα σε μια κατάσταση χαρούμενης … μανούρας, σηκώνουν τα μανίκια ψηλά, ανεβάζουν στο τέρμα το volume της γευστικής προσδοκίας μας και μέσα από το καθημερινό μενού, στήλες προτάσεις, ορμάνε μέσα στην κουζίνα μας και μας λύνουν τα χέρια!»

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
Πήλιο - Μαγνησία - Θεσσαλία
Κιν: ( + 30 ) 6932 222440
Fax: ( + 30 ) 24230 54330
Email: pilioins@otenet.gr
© 2006-2018 - The Pelion Institute


eXTReMe Tracker