Πετυχημένες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου

English Language
Αρχική Σελίδα
Σκοπός του Ινστιτούτου
Προγράμματα
Δελτίο Τύπου
Τουρισμός
Διαμονή
Φαγητό και Ποτό
Γενικές Πληροφορίες
Πολιτισμός
Παραλίες
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Εναλλακτικές Διακοπές
Χρήσιμες Πληροφορίες
Δήμοι Πηλίου
Κατάλογος
Εκδηλώσεις
Σεμινάρια
Επικοινωνία
Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Cookie


Πετυχημένες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου

Αψηφώντας τη βροχή, πλήθος κόσμου γιόρτασε, τραγούδησε και χόρεψε την προηγούμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Αργαλαστής, μετά από την ανοιχτή πρόσκληση που είχε απευθύνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο Αργαλαστής, διοργάνωσε την παρέλαση του καρναβαλιού αλλά και το παραδοσιακό κάψιμο με τα «κατσίποδα».

Μετά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, ακολούθησε μουσική γιορτή, με άφθονο κρασί και γεύμα για όλους, που περιλάμβανε σουβλάκια και λουκάνικα προσφορά του Κρεοπωλείου «Φασούλας» στη Ν. Δημητριάδα Βόλου, κρασί από την Κάβα Καπουρνιώτη στη Ν.Ιωνία, όπως και αναψυκτικά της βιομηχανίας «ΕΨΑ».

Στην κεντρική πλατεία Αργαλαστής υπό τους ήχους και τα τραγούδια της χορωδίας «Νοσταλγία» του Δήμου Πόγραδετς, όλοι οι παρευρισκόμενοι τήρησαν το έθιμο με το κάψιμο των «κατσίποδων» και παρά τη βροχή, πηδούσαν πάνω από τη φωτιά και χόρεψαν μέχρι αργά το βράδυ.

Την Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στο Μοναστήρι Αγίου Νικολάου της Πάου γιορτάστηκαν τα παραδοσιακά «Κούλουμα» με το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.

Εθελοντές και εθελόντριες του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου, φορώντας τα κόκκινα χαρακτηριστικά μπλουζάκια, έφτιαξαν την φασολάδα σε παραδοσιακό καζάνι και στη συνέχεια τη μοίρασαν στους εκατοντάδες επισκέπτες, όπως και φάβα, τουρσί, ελιές και λαγάνα.

Όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ινστιτούτου, με τη βοήθεια του καλού καιρού, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και δίπλα από την βρύση με το πηγαίο νερό, άκουσαν και χόρεψαν τραγούδια από το παραδοσιακό πηλιορείτικο συγκρότημα του Μανώλη Πουρνάρα, μέχρι και τις έξι περίπου το απόγευμα.
Όσοι συμμετείχαν στο πέταγμα του χαρταετού, είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο των 100 ευρώ για όποιον κατάφερνε να πετάξει τον «αετό» του ψηλότερα, βραβείο που δόθηκε στον Δημήτρη Πιτόπουλο.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου πραγματοποίησε και Λαχειοφόρο Αγορά, ενώ με την κλήρωση δόθηκαν δέκα όμορφα και χρήσιμα δώρα σε αντίστοιχους νικητές.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Αργαλαστής Μιλτιάδης Γαϊτανάς, ο δήμαρχος Σηπιάδος Σταμάτης Βακούλας, οι αντιδήμαρχοι Αργαλαστής Θεόδωρος Βαλασσάς και η κα Φωτεινή Επιφανίου και Σηπιάδος Νικόλαος Μαμμάς.


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
Πήλιο - Μαγνησία - Θεσσαλία
Κιν: ( + 30 ) 6932 222440
Fax: ( + 30 ) 24230 54330
Email: pilioins@otenet.gr
© 2006-2018 - The Pelion Institute


eXTReMe Tracker